Pàgines

dijous, 27 de març del 2014

Canvi de seu del col·legi professional

Comunicat dels Dietistes-Nutricionistes en Xarxa:

Canvi de seu del nostre col·legi professional (CoDiNuCat)

Podem entendre i compartir la necessitat de millora de la nostra seu, però les coses s'han de fer bé.

El passat mes de febrer una comunicació electrònica del col·legi professional de Dietistes - Nutricionistes de Catalunya ens informa del canvi de seu.


Segons els estatuts (article 4), “l'acord de canvi de domicili en la mateixa ciutat pot ésser aprovat per la Junta o l'Assemblea Ordinària”, i és precisament en aquest punt que cal fer uns aclariments:
  1. Quan parlem de Junta i quan parlem d'Assamblea, parlem del mateix… Són sinònims, tal i com es pot comprovar en la llei de col·legis professionals (llei 7/2006, de 31 de maig) en el seu article 49, article que regula l'òrgan plenari.
  2. Quan ens referim a l'òrgan de govern, ens hem de referir com a Junta de Govern (article 50 de la mateixa llei).
  3. La seu del col·legi forma part dels estatuts, que només poden ser modificats per la Junta o Assemblea Extraordinària (recordem que són sinònims), tot i que en el cas de tractar-se de la mateixa ciutat pot ser Ordinària (article 46 de la mateixa llei).
Per tant:
  1. El canvi de seu només el pot decidir l'assemblea (o junta, que és el mateix)
  2. No s'ha fet cap assemblea, ni ordinària ni extraordinària.
El que realment ens preocupa és que vam aprovar uns estatuts sense cap mena de debat real. Conscients que l'error al interpretar la paraula “junta” podria passar, el nostre grup va presentar un gran nombre d'esmenes amb l'objectiu d'evitar aquesta confusió, i per tant, allà on la proposta d'estatuts deia “Junta” nosaltres esmenàvem per “Junta de govern” o per “Assemblea” segons creiem era el més convenient.

Però com ja varem denunciar, el desenvolupament de la primera assemblea de constitució del nostre col·legi va presentar nombroses irregularitats, com per exemple en el debat i votació de les esmenes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Benvolgut/da,
A continuació pots escriure el teu comentari que en breu es publicarà.
Aquest és un espai que pretén ser de debat i obert a tothom, però no és toleraran les difamacions i disputes personals.
Gràcies per participar i fins aviat.